Hányattatásom 0. napja (2017.01.15)
Hozzászólás: [ITT]

Kezdem tehát!

Tegnap döntöttem el, hogy újra fogyókúrázni fogok. Nem szeretném, ha a repülőn dupla helyet kellene vennem pár év múlva és hát a jelenlegi életmódom éppen oda vezetne.

A mai - első - nap neve éppen úgy „Zérónap” lesz, mint ahogy az pár éve. A különbség annyi, hogy én már ma is fogyózom.

Legutóbb a trükk abban nyilvánult meg, hogy a kevés kalóriabevitel mellett az első időszakban mennyiségileg is keveset ettem. Ez persze elég gyötrelmes tud lenni, ha az ember agya állandóan ezen zakatol, de kétségtelenül fontos, hogy az évek alatt kitágult belek kicsit emberibb mértéket vegyenek fel. Ma tehát nem eszem semmit, csak vizet , teát iszogatok.

Az éhezés első napjában a májban tárolt glikogént használja fel a szervezet. A glikogénraktárak kimerülését követően a korai éhezésben a szervezet a fehérjék lebontásából származó aminosavakból glükoneogenezissel (fehérjékből és zsírból előállított cukor) állítja elő a szervezet működéséhez szükséges glükózt. Ez már a második nap megkezdődik, tehát ha lehetséges, nem szerencsés két napon át éhezni.

Néhány éve olyan helyzetbe sodort az élet, hogy hosszabb ideig éheztem. Volt, hogy egymás után négy napon át nem jutottam élelemhez. Pontosan emlékszem mi játszódott le akkor bennem, így azt is tudom most mi fog történni. A helyzetet enyhíti, hogy saját elhatározásból hagyok ki egy napot ám nehezíti, hogy itt a lakásban van élelmiszer bőven, tehát amikor jön a „felzabálom a hűtőt” sokk, bizony komoly önuralmat kell gyakorolnom. De meg tudom csinálni és holnap már eszegetek majd.

komment írás
Neved: (Ha regisztrálsz, nem írhat más a nevedben!)

...Avagy a fogyókúra története szubjektív szemmel...