Hányattatásom 6. napja (2020.01.12)
...avagy „Belpesti sétafika”
Hozzászólás: [ITT]

Reggel 7 után kávéillatra ébredtem. A kedvesem jelezte, hogy tisztán látja a holdat, úgy tűnik szebb lesz az idő, mint a tegnap jósolt! Tegnap este már odáig jutottunk, hogy ne erőltessük ezt a mai belvárosi sétálgatást, mert rossz lesz a levegő a ködös városban. Így egy picit be is lustultam - talán a kalóriamínuszok miatt - és kicsit lomhán szedelőzködtem össze, amikor kiderült, mégis elindulunk. A vasút állomásra kiérve viszont már megjött a kedvem és mire beértünk a Corvin közhöz vonattal, villamossal, teljes harcikedvvel vágtam bele a kincsvadászatba! (Aki nem tudná, miről is van szó, itt utánaolvashat: geocaching.hu

A Pál utcai fiúk nyomai után kutatva és az '56-os, illetve 1848-as eseményeket lekövetve bejártunk szép nagy területet. Ezen a részen - főleg a Corvin-köz környékén - szembesültem azzal, hogy amióta nem járok na, mint nap a fővárosba munkaügyben, óriási változások voltak: a hírhedt „nyócker” gettó ezen része egészen konszolidált, élhető hely lett! Persze beljebb haladva a Palotanegyedbe előjött a régi, jó kutyaszaros demszky feeling, ám ez csak a Múzeum kertig tartott. A Belvárosba érve újra inkább a pozitívumok lettek élményokozók!

A belváros után a Dohány utcai zsinagógától indulva bekalandoztuk a Kis körút és a Nagy körút közti részt. Közben igencsak leesett a vércukrom és mivel amúgy is meg szerettem volna mutatni kedvesemnek a lányom és a barátja által nemrég üzemeltetett kis kávézót, betértünk az Akácfa utcai A Table kávézóba. Itt bűnöztem egy kicsit és forró csokit kértem, mert fogyókúra ide vagy oda, de éreztem, hogy mindjárt összecsuklok!

A csoki elfogyasztása és a kis kávézó hangulatától való feltöltődés után elindultunk a Nyugati irányába és mivel az éhségünk még nem csillapodott beültünt a Teréz körúton a Vietnami étterembe, ahol a Bún chả mellé bedobtam egy korsó sört is!

Nagyon kellemes nap volt összességében, bár akár túrázni is mehettünk volna, hiszen a nap most is ragyogóan sütött, akár tegnap! ...ennyit a meteorológia tudományágáról!

komment írás
Neved: (Ha regisztrálsz, nem írhat más a nevedben!)

...Avagy a fogyókúra története szubjektív szemmel...