Hányattatásom 14. napja (2020.01.20)
...avagy „Török rizs”
Hozzászólás: [ITT]

Reggel nem volt étvágyam, ezért csak egy banánt majszoltam el, aztán elkísértem a kedvesemet egy darabon, majd elmentem boltba!

Tegnap Zsolt barátommal beszélgetve - aki igen jól ismeri a török és a mediterrán (főleg olasz) gasztronómiát - szóba került a bulgur egy török verziója, amit a neten való kutakodás után „török rizs” néven találtam meg. Ez a gyakorlatban egy lecsós alapon elkészített bulgur köret, amit azonban magában sem rossz fogyasztani, mint kiderült! A boltban vásároltam halat, illetve garnélát, de végül csak a garnélát készítettem el a világ legegyszerűbb módján fokhagymával, petrezselyemmel, kevés chilivel és borssal (a végén persze rácsorgatott citromlével és olivaolajjal). nagyon pazar étek lett e kettőből együtt!

Ma megmértem ébredés után a testsúlyom: 101,7 kg lettem!

Mivel induláskor 104 kilogrammot nyomtam, ez így 2,3 kg-ot jelent. Nos, ez tökéletes két hét alatt, sőt igazolni látszik, hogy a 7-8-9 naponként jelentkező farkaséhség és az esetleges normál étkezés nem befolyásolja károsan a fogyókúrát! A Kalóriabázis számlálója szerint a múlt csütörtöki extrém nagy zabálás (közel 5000 kcal ételt és italt fogyasztottam el), egyszeri kilengésként nem rombolja le az összes munkám eredményét, sőt, úgy tűnik, könnyíti is némileg a további kúrát. Napokig nincs kínzó éhségérzet, ráadásul a súlyom is szépen fogy!

Nem egészen értem mi folyhat a háttérben, hiszen a kalóriaszámlálásos módszer elég stabil fogyás eredményez és megbízhatónak tűnik, viszont az ilyen anomáliákat képtelen kezelni. Simán lehetséges, hogy a megnövekedett bevitel egy koplalás után felpörget valamilyen enzimet, ami aztán a tehetetlenség miatt még egy darabig dolgozik és túlórázik. Sajnos nem értek a biokémiához, így nagyon nehezen találom az interneten, „ki” lehet a ludas a dologban!

Az okok megértése nélkül azonban a tapasztalati úton szerzett infók alapján a továbbiakban azt fogom csinálni, hogy rendesen diétázom, sőt, - ha végre meggyógyulok már - nekilátok komolyabban mozogni is, ám amikor támad a farkaséhség, szépen nyugodtan beiktatok egy normál napot. Nem fogom túl enni, túl inni magam, hiszen erre az extremitása miatt csak az elmélet tesztelése miatt volt szükség! Annyival esetleg trükközök még, hogy a normál napokon figyelem az elfogyasztott élelmek összetételét és ez, illetve a következmények alapján próbálom kifundálni, mi lehet az igazság.

komment írás
Neved: (Ha regisztrálsz, nem írhat más a nevedben!)

...Avagy a fogyókúra története szubjektív szemmel...