Hányattatásom 85. napja (2014.03.27)
...avagy „90 kiló alatt”
Hozzászólás: [3 db]
Negyedik hónapja csinálom és átléptem a lélektani határt, ami felett eddig lebegtem. A súlyom a mai méreckedéskor 89.8 kilogramm volt vagyis lementem 90 kiló alá. A hatást persze nem csak a mérlegre állva érzékelem: sokkal jobban érzem magam a bőrömben. Tegnap délután az újpesti, második emeleti lakásomból pakolásztam ki néhány dolgot és vittem le az autóba: polcanyagokat, hegesztőtrafót, ilyesmit. Arra lettem figyelmes, hogy felfelé futok (mivel siettem)! Futok! Felfelé! ...És nem köpöm ki a tüdőmet, nem kezd szúrni az oldalam, nem lesz ólmos a lábam. Szilveszterkor csak attól kidöglöttem, hogy felmenetem a lépcsőn.

90 kiló alatt

Sokkal jobb lett az állóképességem, sokkal jobban bírom a terhelést, a szívem sokkal gyorsabban megnyugszik, ha túl is hajtom magam. Jobban érzem magam a bőrömben, sokkal több ruhát fel tudok venni anélkül, hogy szenvednék és az hagyján, hogy felveszem őket, még jól is állnak, nem feszülnek, nem nyílik szét a sliccem, nem húzódik szét a zsebem a nadrágokon. Szuper érzés!

A legjobb a reggeli - négy hetente kötelező - fotózáskor volt, amikor a kedvesem szólt, hogy ne húzzam be a hasam. :) Nem húztam, ilyen. :) Nagyon tetszett a dolog!

Az örömhír kapcsán megjutalmaztam magam egy kis extra nasival, amit tegnap édesanyámtól kaptunk: jó kalóriabomba diós-kókuszos tekercsből megettem reggeli előtt egy 50 grammos szeletet. Ennyit megérdemlek, azt gondolom.

Így, hogy átbillentem a lélektani határon, szerintem új erőre kap a fogyókúrám és egy kis lelkesedést is be bírok gyűjteni magamba; az utóbbi hetekben kicsit leeresztettem. Ehhez nyilván hozzájárult az is, hoghy sokkal többet túráztunk, mint korábban és többször kerültem kalória-mínuszos állapotba. Az meg huzamosabb ideig nem túl jó.

A hasamról és a seggemről is sok lement, de még van feleslegem. A hasamon vagy húsz éve van egy kis úszógumi, ezt is le akarom dobni. Erről olvastam, hogy a szervezet a túl régóta raktározott zsírt nagyon nehezen bontja le: nem akarja eltüntetni, úgy érzi, hogy ez a kötelező vésztartalék, ráadásul már úgy megszokta a jelenlétét, hogy a szervezet szerves részének tekinti. De a szervezet nem tudja, hogy kivel áll szemben! Majd én lebeszélem erről a kis vésztartalékról. :)

Ja! Méricskélés centiben, hogy szavam ne felejtsem!

AdatMennyi (0.nap)?Mennyi (4.héten)?Mennyi (8.héten)?Mértékegység
Testmagasság (ez nem fog változni):180180180180cm
Súly:102.295.191.589.8kg
Mellkas kerület104111111108cm
Derék (has) kerület10910310299cm
Segg kerület114111108106cm
Comb kerület70656463cm

Mit lehet ebből leszűrni?

Első érdekesség, hogy csökkent a mellkas kerületem. A nőknél általában először a mell fogy (amit a hölgyek igen utálnak). Úgy tűnik nem vagyok igazán feminim. :) Igazából már az első hónapban eltűnt a jellegzetes "férficsöcs" rólam és akkor meg is erősödtem a tornáktól, de ezek szerint ott is voltak tartalékok (illetve a hátamon a bőr alatt). Ezek most lementek.

A derék és a has kerülete szépen lassan fogy. Ezt tapasztalom is a gatyákon. Ugyanígy a combom kerülete is csökken. Nem ér már össze a bőr gyaloglás közben akkor sem, ha laza alsót veszek fel. Igaz, szoknyában, alsó nélkül nem próbáltam még. :D

Annyian gratuláltatok online, hogy elfogyasztottam apám - ütős - pálinkájából 1.5 dl-t. Ezt jó nehéz lesz letagadni, merthogy nem vagyok hozzászokva az utóbbi időben.

komment írás
Neved: (Ha regisztrálsz, nem írhat más a nevedben!)
Zabagép2014.03.28 21:02
Köszönöm szépen! Igyekszem! :)
Aloha2014.03.28 10:38
Gratula, kitartást kívánok! :-)
András2014.03.27 13:31
GRATULÁLOK! Irigylem a kitartásodat!

...Avagy a fogyókúra története szubjektív szemmel...